Wednesday, May 21, 2008

Familii de caractere

Familia de litere cunoscută sub denumirea de "medievale" cuprinde caracterele ce au picioruşe de formă triunghiulară, racordată, având un grad de contrast mediu.




A doua familie de caractere, cunoscută sub denumirea "anticva", cuprinde caracterele ce au picioruşe de forma unor linii drepte, subtiri, perpendiculare pe liniile principale, având un grad de contrast ridicat.

O altă familie de caractere, cunoscută sub denumirea de "egiptene", cuprinde caracterele cu picioruşe sub formă de dreptunghi (uneori apropiată de trapez) şi un grad de contrast mic.

Familia de caractere cunoscută sub denumirea de "groteşti", cuprinde caracterele ce nu au picioruşe, fiind lipsite de contrast (au aceeaşi grosime, atât a liniilor principale, cât şi a celor secundare).





A cincea familie, denumită a caracterelor "caligrafice", cuprinde caractere ce imită scrisul de mână.





A şasea familie, denumită "maşina de scris", cuprinde caractere ce imită literele de la această maşină: toate literele au aceeaşi lăţime.

www.afaceri-poligrafice.ro

Corp de literã înseamnã un anumit stil si o anumitã dimensiune a literei. Corpurile de literã sunt grupate în familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier si fiecare familie are un set propriu de dimensiuni mãsurate în numãr de puncte pe ecran care, în general, sunt cuprinse între 6 … 72, uneori chiar mai mari.

www.facultate.regielive.ro

9 comments:

bogdy said...

parca mai arata cumva

morar.andrei said...

BRAVO

Matis Junior said...

da da , nu ma asteptam !

Anonymous said...

Bravo colega ai descris foarte bine structurat subiectul

simona said...

foarte bine descris subiectul

11cmiclaus said...

da, este foarte fain ai explicat foarte bine

cristina said...

foarte bine descris subiectul

koma said...

probably the best post in the class.

Andor said...

f frumos f bine gandit